* love counter *

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 April 2010

.: A Month and A Week away :.

Hello back! hoyeh! Finally this blog dah siap - sorry to those yang nak visit then suddenly tengok the " For Invited Readers Only " whatnot tu..hehe..it was under construction *eceh* cos' I was playing around with the blog templates. Ehee, tanak la orang datang and tengok blog ko sepah sane sini ye tak noks? ahaks~ XD  That's the reason why I blocked my blog temporarily so that pas dah edit sane sini, orang datang *taadaa* terus rumah santek2 kemas gitewww.. *winkwink* :D


Then ter-lama pulak nak mengodek ni sebab - 1. time, 2. cari template yang seswai gitew untuk di-custom kan. :D Why macam beria kuih keria plak kan nak main custom2 ni semua padahal bukan terel merel pon bab coding moding ni? because I wanted this blog to look like..my wedding card. ahahah.. *sengal* 


Saja la nak unique sket..instead of just pegi random kopipes templates yang dah sedia melambak kat luar tu then bila dok blog walking boleh pulak serempak orang pakai template sama. owh, sgt tak best. hahaha. mcm klua, then suddenly you bump into sumone wearing the exact same baju as you! kahkahkah. lawak. penah terjadi kat aku. *dang* so, tu yang semangat nak design template sendiri *ceh, tinggi betul citacita* konon la..hehe.. :P


So here's my wedding card design. :) Designed with love by yours truly. ehehe. After melambak kad kawin yang dah ushar, takda yang bekenan. I mean takda la tak berkenan langsung, ada tapi tak seswai cos we wanted to combine both reception into just one card. save sebab printing skali banyak kan. Ada pun yang kat Sunflower @ Ikano tu. Expensive. *dang* ok la, mmg laser cut bagai cun fuh fuh but why waste so much on a card kan? sekeping je dah rm8 tu BELUM MASUK PRINTING. sheesh. nak murah cantik ikut sedap taste sendiri, wat card sendiri la kan. :)


Ask any designer, klu bab nak design for yourself yang tu la paling susah. Nak wat untuk orang lain senang kacang ewah ewah. haha. Untuk sendiri? kantoi. XD I did mention in one of my previous post about my wedding card yang dah terpakai for Thistle Hotel Wedding showcase - here - wanted to rembat and pakai balik but...suddenly teringat time nak print for Thistle tu, it requires 6C printing instead of 4C. 
For those yang wondering ape donut 6C, 4C ni, ehehe..the 'C' stands for colour. 
4C means 4 colours mixed to print the artwork (black+cyan+magenta+yellow)
Tu paling standard la. More than 4 colours means dah tak normal.hahaha. Printing jadi bapok mahal. XD


Ok, nuff about the printing lesson and whatnot. Perah otak cari design baru. -_- 
Since i wanted to use special paper, the design kena minimalist la sket. :D


So here it is. *sukasukasuka* syok sendiri ke apa ke, xpela kan. it's my wedding. tul tak? :D



my side punya design. :P



his side. :D

Hehe. sorry letak cover depan je. jpeg dulu. nti later, snap2 the real one and hupload 4u2c. hakhakhak. :P



Chow for now. muachsmuachs. :)

7 comments:

  1. cantikkkkkkk.sy suke custom DIY card=).kat luar,esp business on-line byk mcm haram j design diorang buat tp cas mahai2.sy suke card kamu nast=)Card tu, sooooo you.hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe..thanks Aus! *blush* :D
    eh, card ko ritu pun cantik taw, simple and sweet~ :)
    yup, betul kn?klu nk murah, design takleh blah..nk design cantik, mahal gila laks..hehe.. ;p

    ReplyDelete
  3. the card is so adorable~ this blog too!
    love it ^^

    ReplyDelete
  4. wah 4C and 6C dah mcm dlm kelas dolu kale
    belajo bab2 kaler nih, interesting.
    i love ur new layout, sgt love is in the air!
    the card is WOW. cantek babe. i loike.
    aku nak satu okeh? sila post. tq~

    ReplyDelete
  5. ::huhu nice card..love it::

    ReplyDelete
  6. @ betty - hahahaha..tu la, nti letak orang taktau lak kn ape mende 4C sume ni..hhehe..thanks for the compliments babe! dun worry, akan sampai la kad ko very the soon okeh! :D

    @ nasya - hehe..thanks yea! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails